PSRM

09 decembrie 2021

Guvernul lucrează asupra reducerii sistematice a natalității în țară

Prin acțiunile sale, guvernul merge în mod conștient spre reducerea populației Republicii Moldova. Despre aceasta a declarat în cadrul unui briefing de astăzi, Vladimir Odnostalco, vicepreședintele Comisiei pentru protecție socială, sănătate și familie, deputat al fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Această reacție a deputatului a fost provocată de avizul negativ al guvernului asupra proiectului de lege privind capitalul familiei, pe care fracțiunea BECS l-a înregistrat în luna august curent. Proiectul vizează sprijinul familiilor cu copii.

Socialistul a subliniat faptul că în avizul guvernului sunt prezentate niște concepții extrem de revoltătoare și antiumane: „Domnii din guvern nu văd o problemă în nivelul înalt al mortalității și cel scăzut al natalității din țara noastră. În opinia lor, aceasta nu este o problemă demografică principală în ziua de astăzi”.

Vladimir Odnostalco a menționat că autorii avizului fac referințe la practicile internaționale – „cică, nu trebuie să fie investite fonduri în consolidarea familiei, pentru că nu este rentabil, deoarece oricum, copiii vor pleca. Prin astfel de documente, oamenii sunt forțați să plece. Care-i sensul să crești copii, dacă nimic nu-i ține aici?”.

Socialistul a remarcat că prin acțiunile sale, „guvernul lucrează asupra reducerii sistematice a natalității în țară. Dacă așa procedează guvernul – la ce ne mai trebuie aceasta?”, a concluzionat retoric Vladimir Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă