PSRM

27 noiembrie 2019

Pozițiile unor fracțiuni din parlament vor fi revizuite

Președintele Parlamentului RM, liderul Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi a declarat în cadrul emisiunii “Главный вопрос” de la postul de televiziune NTV, că acum, cînd nu există majoritate în parlament, „unele poziții deținute de unele fracțiuni vor fi revizuite”.

Potrivit doamnei Zinaida Greceanîi, pe baza numărului de membri ai fracțiunii PSRM, socialiștii pretind la conducerea a patru comisii parlamentare. În prezent, reprezentanții PSRM conduc trei comisii. Decizia cu privire la această chestiune va fi luată de Parlament, a subliniat speakerul.

De asemenea, ea a menționat că, în absența unei majorități parlamentare, pentru aprobarea fiecărui proiect de lege va trebui să se negocieze cu toate fracțiunile.

În același timp, „există un acord cu actualul Guvern, astfel încît acesta va prezenta Parlamentului proiecte sociale și economice concrete menite să îmbunătățească viața oamenilor. Vreau să văd care deputat din parlament nu va vota acele proiecte sociale. Cu atît mai mult că aceste proiecte vor fi asigurate cu fonduri în buget”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă