PSRM

29 mai 2019

La inițiativa PSRM în instituțiile medicale din capitală au fost instalate 20 de rampe de acces destinate persoanelor cu dizabilități

Datorită inițiativei și perseverenței fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, acum persoanele cu dizabilități au acces liber în instituțiile medicale din capitală. Aproximativ 20 de rampe noi au fost instalate în diverse centre medicale din oraș, dintre care – trei în sectorul Rîșcani.

Primul care s-a oferit voluntar pentru a testa inovația a fost președintele asociației persoanelor cu handicap din sectorul Rîșcani. Mihail Lungu cunoaște foarte bine ce dificultăți întîmpină în fiecare zi persoanele cu dizabilități.

“Mi-a plăcut foarte mult. Cred că acest lucru este foarte important pentru persoanele care sunt țintuite într-un scaun cu rotile, iar aceasta ne va facilita accesul în instituția medicală”, a spus Mihail Lungu.

În special, am așteptat o nouă rampă în Centrul Medicilor de Familie Nr.12. Clădirea fostei clinici pentru copii a fost proiectată astfel încît instalarea unui ascensor este pur și simplu imposibilă, astfel, medicii trebuie să coboare la primul etaj pentru a examina pacienții. Echipamentul instalat poate fi folosit nu numai de cei care sunt nevoiți să se miște într-un scaun cu rotile, ci și de către mamele tinere cu cărucioare.

Între timp, în Centrul pentru Medicii de Familie Nr. 10, nu a fost instalată doar o rampă de acces, ci și un nou ascensor. Aici, într-o clădire cu 7 etaje, au fost prevăzute ascensoare, doar că ușile și cabina ascensorului nu corespundeau dimensiunii scaunului cu rotile. Noul ascensor nu este doar mai larg, ci asigură mișcare liberă, dar și este mult mai confortabil.

Consilierului municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor, Eugenia Ceban, consideră că, dacă ar fi dorință, atunci ar fi posibil să fie obținute fonduri din bugetul capitalei pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale locuitorilor din Chișinău. Noul ascensor a costat 800 mii lei, iar trei rampe de acces- aproximativ 1,15 milioane de lei.

La inițiativa socialiștilor în instituțiile medicale din diverse sectoare ale Chișinăului, au fost deja instalate 20 de rampe de acces.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă