PSRM

16 iunie 2022

Petru Burduja i-a chemat pe deputații PAS să meargă împreună la o alimentară unde să discute față în față cu bătrânii dacă le ajung bani pentru a-și procura de mâncare

Deputații PAS au refuzat propunerea socialistului Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, de a merge împreună la un magazin, unde să discute față în față cu oamenii, în special cu bătrânii, dacă le ajung bani pentru a-și procura produse alimentare. Parlamentarul i-a îndemnat pe deputații puterii să le spună în ochi pensionarilor că cele 1000 de lei pe care fracțiunea BCS le propun să fie acordate de două ori pe an, sunt ”o pomană” pe care PAS nu o susține.

”Am o propunere. Nu vreți astăzi să mergem la un magazin și să stăm la ușă și să le lămurim pensionarilor ce spuneți dumneavoastră. Noi le vom explica că vrem să le acordăm câte 1000 de lei, dar raportul CNA spune că sunt ambiguități”, a spus Burduja în replică la o remarcă a deputatului PAS, Larisa Novac, care a spus că acest proiect de lege nu este elaborat în câmp legal.

Mai mult, deputatul PAS, Valentina Manic, a insistat în continuare că suportul unic de 1000 de lei pensionarilor cu venituri mici este o ”pomană”, care trebuie anulată.

”PR politic noi nu facem. Trebuie să uităm de pomenile care se făceau și înainte și vreți să le prelungiți. Guvernul merge pe măsuri de a majora veniturile la toți cetățenii socialmente vulnerabili. Să uităm de pomenile acestea. Eu socot că acestea sunt pomeni”, a insistat deputatul PAS.

”Aceiași propunere v-o fac. Haideți să mergem să le explicăm cetățenilor de pomeni”, a menționat deputatul Petru Burduja.

Manic a declarat că nu vede necesitatea de a onora această invitație, deoarece se întâlnește zilnic cu cetățenii.

Deputatul PAS, Radu Marian, a adăugat că de când puterea totală în țară a fost preluată de PAS, pensia s-a majorat cu 600 de lei, sumă suficientă pentru bătrâni pentru a face față scumpirilor.

”În ultimele nouă luni, pensia s-a majorat cu 600 de lei. Este o majorare substanțială, chiar și văzând inflația. Pe lângă indexare a fost și majorare. Mai degrabă optăm pentru această abordare”, a spus Marian.

În replică, Pentru Burduja le-a amintit deputaților PAS că indexarea a fost de 13,9%, iar inflația se apropie de 30%. Argumentele nu au convins deputații puterii să susțină inițiativa BCS de a aloca de două ori pe an un suport financiar unic de 1000 de lei pensionarilor și beneficiarilor de alocații cu venituri lunare de până la 4000 de lei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă