PSRM

23 iunie 2022

Petru Burduja – Guvernului: Dacă nu puteți face nimic bun, măcar nu faceți rău

Petru Burduja, deputat BCS a remarcat în luarea sa de cuvânt pe marginea prelungirii stării de urgență că în perioada guvernării sale PAS a instituit starea de urgență de mai multe ori, reieșind din diferite motive: pandemia, criza gazelor, criza refugiaților. Însă, oamenii conștientizează că aceste decizii au fost luate cu alte scopuri – de a evita discuțiile în public despre cele mai stringente probleme din țară.

”Oamenii văd ce se discută când au loc dezbateri în Parlament, dar în perioada stării de urgență lumea nu vede nimic și află despre deciziile luate abia peste două săptămâni”, a remarcat deputatul.

Petru Burduja a adus mai multe exemple din regiune, unde țările n-au aplicat mecanismul stărilor de urgență, mai mult, au propus anumite măsuri de susținere a cetățenilor, spre deosebire de conducerea Moldovei.

Spre exemplu, potrivit lui Burduja, România va introduce, din 1 iulie, compensații pentru combustibil scump, Polonia a redus TVA-ul pentru agenții economici, iar Parlamentul Bulgariei a demis Guvernul pro-european pentru lipsă de responsabilitate în perioada crizei energetice. În context, deputatul PSRM a amintit guvernării că ei, încă în toamna trecută au promis efectuarea unui audit al companiei ”MoldovaGaz”, dar până acum nu au făcut nimic.

Petru Burduja a adresat o întrebare Guvernului și PAS: ”Unde se duce corabia numită Republica Moldova? Explicați oamenilor, ce se întâmplă în țară. Și dacă nu puteți face nimic bun, măcar să nu faceți rău!”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă