PSRM

19 octombrie 2022

Piotr Tolstoi la întrevederea cu delegația moldovenească: Rusia tartează poporul moldovenesc ca fiind prietenos

Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, secretar executiv al PSRM, împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere cu Piotr Tolstoi, vicepreședintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse.

În cadrul discuției, părțile s-au axat pe chestiuni legate de cooperarea interparlamentară dintre statele noastre, activizarea grupurilor de prietenie, protejarea intereselor cetățenilor Moldovei care locuiesc în Federația Rusă etc.

Vlad Batrincea a menționat importanța menținerii și dezvoltării dialogului cu partenerul strategic al Republicii Moldova, precum și necesitatea de a ajunge la o înțelegere reciprocă pe problemele cheie de interes comun. Vicepreședintele Parlamentului a reiterat solicitarea adresată autorităților ruse de a contribui la revizuirea prețului la gaz pentru partea moldovenească în vederea susținerii cetățenilor Republicii Moldova, precum și de a deschide piața rusă pentru toți producătorii moldoveni.

La rândul său, Petr Tolstoi a subliniat că Rusia tratează poporul moldovenesc ca fiind prietenos și consideră Moldova un partener tradițional, în legătură cu care țările noastre urmează să identifice modalități sigure de cooperare pentru a rezolva problemele existente. În această ordine de idei, părțile au remarcat necesitatea menținerii păcii, stabilității și consolidării statutului de neutralitate a Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă