PSRM

06 decembrie 2019

Petru Burduja: Mediul de afaceri așteaptă stabilitatea politicii bugetar-fiscale

Parlamentul a votat în prima lectură proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul următor. Așa cum a promis Guvernul condus de Ion Chicu, impozitele nu vor fi majorate în 2020, ceea ce, potrivit autorilor, va permite mediului de afaceri să respire liber și să-și dedice toate eforturile pentru dezvoltarea afacerii lor.

„Proiectul politicii bugetar-fiscale nu prevede majorarea impozitelor, ci extinderea spațiului fiscal”, a declarat vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru economie, Petru Burduja. Potrivit acestuia, extinderea spațiului fiscal se datorează noilor sectoare. În alte țări, de asemenea se plătește impozite în aceste sectoare, dar sarcina autorităților este de a asigura stabilitatea și mecanisme inteligibile pentru controlul și perceperea impozitelor.

Petru Burduja a îndemnat parlamentarii să nu politizeze politica bugetar-fiscală, întrucît mediul de afaceri așteaptă stabilitate, previzibilitate și consecvență din partea autorităților, iar acestea sunt componentele care au stat la baza documentului elaborat de Guvern.

„Politica bugetar-fiscală nu ar trebui să se schimbe timp de cel puțin cinci ani. Iar atunci, mediul economic va căpăta încredere față de stabilitate. Acum multe companii își elaborează planurile de afaceri pentru anii următori și au nevoie de anumite garanții că regulile jocului nu vor fi modificate în timpul jocului. Și noi trebuie să le spunem deschis că executivul, inspectoratul fiscal le dă astfel de garanții”, a spus Petru Burduja.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă