PSRM

24 octombrie 2014

Pe data de 25 octombrie, curent, ora 16.45, icoana ortodoxă a Sfîntului Cuvios Serghie de la Radonej, care conţine un fragment din moaştele sale sfinte, va fi adusă pentru o săptămână, la Catedrala Mitropolitană din capitală.

Menționăm că, icoana se află în Moldova din data de 10 octombrie şi pînă la 1 noiembrie curent.  Ea a fost adusă la iniţiativa lui Igor Dodon în cadrul Campaniei Naţionale „Iubesc Moldova”, cu binecuvîntarea Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.

Pînă în prezent, peste 50 de mii de credincioși s-au închinat la icoană, care s-a aflat în mai multe lăcaşe sfinte din Moldova. Este vorba despre: biserica Sf. Împăraţi Constantin şi Elena din Bălţi, biserica SF. Dumitru din Făleşti, biserica Sf. Arhanghel Mihail şi Gavriil şi biserica Sf. Ioan  Botezătorul din Glodeni, Biserica Cuviosului Serghie de la Radonej din or. Soroca, Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe din or. Sîngerei şi Mănăstirea “Adormirea Maicii Domnului” din s. Călărăşăuca, r-l. Ocniţa.

În acest an, icoana Sf. Serghie de la Radonej  a fost dusă în Belarus, Kazahstan, Asia Centrală, şi în mai multe eparhii din Ucraina.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă