PSRM

15 iunie 2022

PAS refuză să aloce câte 1000 de lei bătrânilor cu venituri mici

PAS nu a susținut inițiativa socialiștilor de a le acorda pensionarilor un ajutor financiar de câte 1000 de lei de două ori pe an. Deputații din majoritatea parlamentară din comisia economie, buget și finanțe au respins, miercuri, proiectul înaintat de opoziție și care prevede alocarea de două ori pe an a câte o mie de lei bătrânilor și persoanelor care primesc alocații sociale al căror venituri lunare nu depășesc suma de 4000 de lei.

Majoritatea PAS și-a motivat decizia prin lipsa banilor în buget. Totodată, deputații de la guvernare au mai declarat că statul deja a susținut în acest an bătrânii prin indexarea efectuată în aprilie.

Suportul unic de 1000 de lei urma să fie acordat cu prilejul sărbătorilor de Paște și a Zilei Internaționale a Persoanelor în etate. Dacă, majoritatea PAS aviza pozitiv acest document, atunci de acest ajutor avea să beneficieze peste 560 de mii de pensionari și aproape 74 de mii de beneficiari de alocații sociale.

Anterior, șefa Cabinetului de Miniștri, Natalia Gavrilița, a calificat acest ajutor pentru pensionari drept o ”pomană”, din care cauză Guvernul a decis să nu-l mai plătească, motivând și lipsa banilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă