PSRM

05 august 2021

PAS insistă ca miliardul furat să fie întors de cetățeni

Guvernarea de dreapta va impune în continuare cetățenii să întoarcă banii furați din sistemul bancar. Președintele Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, a declarat că majoritatea parlamentară nu va susține proiectul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor prin care se solicită anularea a așa-zisei legi a miliardului, care prevede recuperarea miliardului furat de pe spatele contribuabililor.

Grosu a declarat, pentru Europa Liberă, că legea respectivă va rămâne în vigoare, iar oamenii vor trebui să mai îndure până vom avea o justiție adevărată.

”Îs populisme curate, pentru că furtul miliardului sau legea miliardului o să se rezolve când noi într-adevăr o să avem o justiție care o să înceapă a-i găsi pe cei vinovați, o să-i prezinte în fața justiției, să începem, în sfârșit, să recuperăm banii care au fost furați, pentru că ei nu-s în aer, ei undeva sunt investiți, în unele jurisdicții”, a spus Grosu.

Acesta a mai declarat că nici proiectul ce prevede revenirea terenului Stadionului Republican în posesia statului nu va fi susținut de deputații PAS.

Vicepreședintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Corneliu Furculiță, a declarat că se va reveni în Parlament la proiectele de lege privind întoarcerea terenului Stadionului Republican în posesia statului și anularea a așa-zisei legi a miliardului.

”Legea miliardului” a fost anulată repetat la inițiativa deputaților PSRM în Parlamentul de legislatura a X-a, după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală inițiativa PSRM. Ulterior, în luna mai, președintele Maia Sandu a refuzat să promulge legea prin care a fost anulată așa-numită lege a miliardului.

Socialiștii au explicat că, prin legea pe care se propune ca să fie abrogată, cetățenii sunt impuși să plătească suplimentar la cele 13,58 de miliarde de lei alocate celor trei bănci falimentare, încă peste 11 miliarde de lei, suma ajungând la 25 de miliarde de lei. Deputații PSRM au atras atenția asupra faptului că decizia cu privire la emisia obligațiunilor de stat, luată de guvernările din care a făcut parte și Maia Sandu, a fost făcută netransparent și dubios.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă