PSRM

13 aprilie 2022

PAS din nou refuză să discute inițiativa BCS care prevede reducerea accizelor la carburanți cu 50%

Deputații PAS din comisia economie, buget și finanțe nu au susținut propunerea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a examina în ședința de miercuri, 13 aprilie, proiectul de lege care prevede reducerea accizelor la carburanți cu 50%.

”Este o măsură care va ieftini aceste produse pe piața internă. Totodată, va fi un ajutor indirect pentru cetățeni și agenții economici și de ce nu și pentru stabilizarea prețurilor care accelerează destul de dur”, a declarat unul din autorii proiectului, deputatul PSRM, Petru Burduja.

Propunerea nu a obținut numărul necesar de voturi pentru a fi discutată în comisie. Deputații din majoritatea parlamentară s-au abținut de la vot. Acum două săptămâni, deputații PAS au respins acest proiect și de pe ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului.

Potrivit inițiativei prezentată de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, litrul de motorină s-ar putea ieftini cu aproape 6 lei, iar cel de benzina – cu peste 8 lei. Proiectul prevede reducerea accizelor la carburanți cu 50%, ceea ce va constitui o micșorare de 1,50 lei pentru motorină și cu 3,50 lei la benzină. De asemenea, o altă prevedere se referă la scutirea de TVA la importul carburanților, care va duce la micșorarea prețului cu 4,5 lei la un litru de motorină și 4,62 lei pentru un litru de benzină.

Tot la ședința comisiei de astăzi, 13 aprilie, deputații PAS nu au susținut includerea pe ordinea de zi și a proiectelor de lege BCS cu privire la moratoriul la controalele de stat; anularea penalităților și sancțiunilor financiare (amenzilor) la toate tipurile de impozite și taxe; plafonarea salariilor demnitarilor, oprirea achizițiilor publice care nu sunt semnificative.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă