PSRM

09 septembrie 2021

PAS a respins propunerea BCS de a-l audia pe Procurorul General pe marginea comenzii date de Maia Sandu de a intenta dosare pe numele opoziției

Deputații din majoritatea parlamentară PAS au respins, astăzi, propunerea fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a-l audia pe Procurorul General pe marginea informațiilor cu privire la comanda dată de șeful statului, Maia Sandu, de a intenta dosare penale pe numele liderilor din opoziție.

”Solicităm audierea Procurorului General cu privire la presiunile exercitate de președintele Maia Sandu în cadrul ședințelor CSS privind lipsa dosarelor penale pe numele deputaților din opoziție, intimidarea și defăimarea permanentă în spațiul public de către unii deputați din majoritatea PAS a activității organelor Procuraturii, adoptarea concluziilor pripite și aprecierilor premature prin hotărârea Parlamentului nr.94. Concomitent, anunțăm intenția fracțiunii BCS de a se adresa la Curtea Constituțională”, a declarat deputatul Elena Bodnarenco.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a anunțat, la o conferință de presă susținută în data de 19 august, că Maia Sandu a cerut Procuraturii pornirea dosarelor penale pe numele mai multor deputați care, la moment, fac parte din opoziție, dar și tragerea la răspundere penală a acestora. Pe lista înaintată de șeful statului se regăsesc fostul președinte Igor Dodon, precum și Zinaida Greceanîi, dar și Vladimir Voronin.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă