PSRM

16 mai 2022

PAS a preluat prin abuz conducerea raionului Cahul

ПСРМ

Guvernarea și-a dat jos masca și a arătat la întreaga țară cum își promovează interesele politice prin abuz, ilegalități și inventarea dosarelor penale cu puternic iz politic. Am avertizat de la bun început că, tot circul cu mascați și inventarea dosarului penal pe numele președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, are un singur scop, ca PAS să preia, prin abuz, conducerea raionului.

Actualul regim de la guvernare, în frunte cu Maia Sandu, deja nici nu mai ascunde că a preluat întregul arsenal de acțiuni ilegale ale fostului regim oligarchic, al lui Plahotniuc. Aceiași oameni, care stau în spatele acțiunilor abuzive, zeci de procurori asmuțați politic, mascați cu automate, justiție controlată, propagandă în mass media, presiune și încercare de a speria întreaga societate.

Astăzi, regimul Sandu a comis o nouă fărădelege, prin votul ilegal al consilierilor PAS în Consiliul raional Cahul. În baza unui dosar penal vădit inventat, aleșii din PAS au preluat, prin atac de tip rider, conducerea raionului. Avem informații că s-au făcut multe presiuni, s-a recurs la șantaj în raport cu mai mulți consilieri neafiliați, pentru a susține aceeastă schimbare abuzivă. De asemenea, colegii noștri din Cahul ne-au informat că, prin schimbarea conducerii raionului, PAS mai dorește să acopere mai multe încălcări, comise de aleșii acestui partid.

Noi condamnăm aceste abuzuri, precum și implicarea puterii centrale în treburile administrației publice locale. Ne vom opune dorinței regimului Sandu de a stabili o verticală a puterii în stat, care distruge autonomia locală, dar și face viața cetățenilor tot mai proastă. PSRM va utiliza toate instrumentele democratice pentru restabilirea în funcție a colegului nostru, Marcel Cenușă. Adevărul, dreptatea și legea trebuie să stea în capul mesei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă