PSRM

01 mai 2019

Partidul Socialiștilor a desfășurat în Chișinău Marșul și Mitingul pentru echitate socială

Partidul Socialiștilor din RM, a desfășurat astăzi, 1 mai, în Chișinău, tradiționalul Marș și Miting pentru echitate socială.

Participanții la Marș în frunte cu președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, au mers pe străzile principale ale capitalei –  de la clădirea Circului din Chișinău, pînă la scuarul Teatrului Național de Operă și Balet.

Zinaida Greceanîi a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți cetățenii țării cu ocazia Zilei Internaționale a solidarității oamenilor muncii și a menționat că PSRM desfășoară marșul și mitingul pentru echitate socială, deja de opt ani.

La marșul de sărbătoare s-a alăturat Președintele RM, Igor Dodon, care este liderul informal al Partidului Socialiștilor. Igor Dodon a fost întîmpinat cu aplauze și strigăte: „Pentru președinte!”, după care a condus marșul împreună cu Zinaida Greceanîi.

În comentariul pentru jurnaliști, șeful statului a remarcat că în Moldova există un decalaj uriaș între bogați și săraci, iar acest lucru este nedrept.

“Practic nu avem clasa de mijloc. În ultimii 10 ani de guvernare proeuropeană, clasa de mijloc practic a dispărut, ceea ce ar trebui să fie în toate statele dezvoltate”, a spus președintele.

Șeful statului a menționat că în ultimii 8 ani, socialiștii au reușit să readucă tradiția de a celebra Ziua de 1 mai, în Chișinău. Începînd cu anul 2012, socialiștii organizează anual evenimente cu ocazia acestei sărbători.

La miting au venit cu un discurs Președintele RM, Igor Dodon, președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, deputatul Bogdan Țîrdea, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, precum și invitați – reprezentanții partidelor “Edinaia Rossia” și “Spravedlivaia Rossia”, Artem Turov și Oleg Milov.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă