PSRM

27 iulie 2022

Conducerea PSRM a avut o discuție în format online cu reprezentanții Partidului Comunist Chinez

Vlad Batrîncea, secretar executiv al PSRM, vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova și Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au discutat în format online cu Qian Hongshan, șef adjunct al Departamentului Internațional al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez despre perspectivele cooperării interpartinice, precum și despre stadiul actual al relațiilor moldo-chineze.

Părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la domeniile de colaborare dintre partide, apreciind înalt nivelul de înțelegere și încredere reciprocă.

Vlad Batrîncea a reconfirmat interesul sporit al Partidului Socialiștilor față de experiența colegilor chinezi în sfera administrației publice și cooperării internaționale, precum și în menținerea ritmului de dezvoltare social-economica în interesul cetățeanului de rând, al societății și al mediului.

Olga Cebotari a asigurat partea chineză de sprijin constant al obiectivului de apropiere de Partidul Comunist Chinez care este reflectat în noul program al Partidului Socialiștilor, adoptat în luna decembrie 2021.

La rândul său, Qian Hongshan a menționat că PSRM este partenerul strategic al PCC, exprimându-și disponibilitatea de a aprofunda și de a extinde cooperarea bilaterală la toate nivelele.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă