PSRM

29 iulie 2022

Partidul Socialiștilor va prezenta un Plan anticriză de salvare a țării

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a comunicat în cadrul briefing-ului de astăzi că PSRM va înainta o moțiune de cenzura împotriva Guvernului Nataliei Gavrilița.

Totodată, PSRM fiind cea mai mare forță de opoziție și o forță de alternativa, va prezenta în septembrie un Plan anticriză de amploare, unde vor fi acumulate și reflectate toate propunerile ce vizează soluționarea celor mai stringente probleme ale Republicii Moldova. ”Va fi un document ambițios și realist”, a punctat socialistul.

Făcând bilanțul activității anuale a regimului PAS în Legislativ, Vlad Batrîncea a subliniat caracterul vădit destructiv al acesteia. ”Chiar în aceste zile, afirmă vice-speakerul, din cauza crizei economice grave, a falimentat una dintre cele mai vechi întreprinderi industriale ale Moldovei, iar Guvernul continuă să închidă universități, să ”dăruiască” porturi, să distrugă patrimoniul țării făurit de câteva generații”.

”Regimul PAS promovează reforme peste reforme fără consultări cu publicul larg; instaurează control politic asupra televiziunii publice, modifică Codul Electoral în favoarea sa. În același timp, poporul este la limita sărăciei, iar veniturile băncilor comerciale cresc”, a spus Batrîncea.

Potrivit deputatului, BCS va solicita demiterea conducerii Băncii Naționale și ANRE, va opta pentru tragerea la răspundere a celor care au adoptat amendamente în favoarea companiilor petroliere și în defavoarea economiei naționale și a cetățenilor.

Batrîncea a criticat dur prelungirea stării de urgență, care afectează drepturile și libertățile omului, în timp ce în Moldova toate organele de stat sunt funcționale și nu necesită o dublare sub formă de Comisia pentru Situații Excepționale.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă