PSRM

22 iunie 2017

Partidul Socialiștilor din RM va semna un acord de cooperare cu Partidul pro-prezidențial din Azerbaidjan

Astăzi, 22 iunie, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a participat la întrevederea organizată cu conducerea partidului „Yeni Azerbaijan“(”Noul Azerbaidjan”) – partidul de guvernământ pro-prezidențial al Azerbaidjanului, din care fac parte mai mult de 600.000 de membri.

Întâlnirea a avut loc la Baku, în cadrul vizitei delegației moldovenești, condusă de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

În timpul întrevederii părțile au discutat subiecte de cooperare interpartinică, au convenit pe viitor să facă schimb de informații cu privire la cele mai importante evenimente din viața partinică, precum și  experiență de construcție partinică.

Liderii principalelor partide politice din cele două țări au remarcat pozițiile comune cu privire la următoarele aspecte: consolidarea independenței țărilor lor, necesitatea dezvoltării și aprofundării legăturilor comercial-economice și umanitare, precum și  activarea cooperării interparlamentare.

Zinaida Greceanîi a invitat conducerea partidului „Noul Azerbaidjan“, să participe la festivitățile organizate cu ocazia aniversării a 20 de ani a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, care vor avea loc la Chișinău la data de 1 iulie.

În rezultat s-a ajuns la înțelegerea semnării unui acord de cooperare între partidul „Noul Azerbaidjan“ și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, în cadrul vizitei la Chișinău a delegației partidului „Noul Azerbaidjan“, condusă de vicepreședintele partidului, viceprim-ministru al Azerbaidjanului, Ali Ahmedov.

Partidul „Noul Azerbaidjan“ joacă un rol dominant în viața politică a țării. Fondatorul a fost regretatul președinte Heydar Aliyev, după moartea sa, partidul este condus de actualul șef al statului, Ilham Aliyev.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă