PSRM

27 octombrie 2017

Partidul Socialiștilor a anunțat lansarea Campaniei naționale privind consultarea cetățenilor în vederea trecerii la republica prezidențială

Partidul Socialiștilor a anunțat lansarea Campaniei naționale privind consultarea cetățenilor în vederea trecerii la forma prezidențială de guvernare în Republica Moldova. Acest lucru a fost anunțat la  conferința de presă susținută de Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi pe 27 octombrie.

Liderul partidului a reamintit că la 6 octombrie, Consiliul Republican  al PSRM, organul principal de conducere al partidului, a aprobat o rezoluție prin care a condamnat provocările împotriva Președintelui Republicii Moldova ales de întreg poporul țării. Consiliul a decis că trecerea la forma prezidențială de guvernare este dorința și viziunea majorității cetățenilor țării.

”Oamenii nu mai au încredere într-un parlament compromis și corupt. Statul trebuie să fie condus de un președinte puternic, care va pune capăt corupției politice și va face ordine în țară”, a declarat Zinaida Greceanîi.

TPA_6144Potrivit ei, începând cu ziua de mâine, 28 octombrie, cele peste o mie de organizații primare ale PSRM, zeci de mii de membri, activiști și susținători ai partidului și Președintelui Republicii Moldova, vor merge din casă în casă, de la apartament la apartament, pentru a consulta cetățenii și a colecta semnături pentru republica prezidențială.

”Am pus ca scop să colectăm semnăturile a 70% din alegătorii țării, sau circa două milioane de semnături. Când acest scop va fi atins, noi, Partidul Socialiștilor, ne obligăm să convocăm Congresul PSRM ca să introducem acest deziderat în Programul partidului și platforma politică a PSRM pentru alegerile parlamentare din 2018. Suntem siguri că în următoarea legislatură a parlamentului vom avea o majoritare necesară pentru realizarea acestui scop”, a subliniat Președintele PSRM.

Zinaida Greceanîi a făcut apel către toți cetățenii republicii să se mobilizeze pentru a face ordine în țară:

”Cu toții dorim o schimbare spre bine, dorim să aducem ordine în țară, dorim o viață mai bună acasă, în Moldova. Haideți să ne consolidăm și să susținem inițiativa construirii unei noi agende politice, unui stat prezidențial. În noiembrie 2016 împreună am ales direct Președintele Republicii Moldova. Doar împreună vom putea dărâma acest regim corupt antipopular!”

TPA_6153”PSRM va desfășura o amplă campanie de informare a cetățenilor, iar toate cele peste 41 de organizații teritoriale vor desfășura o activitate de colectare  a semnăturilor. Oficiile PSRM vor fi deschise zilnic unde cetatenii vor fi primiți pentru a se subsemna pentru republica prezidențială”, a menționat vicepreședintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță. Potrivit lui, partidul intenționează să colecteze circa două milioane de semnături.

”Nu este un secret că corupția și migrația politică în parlament a ajuns nu doar la cote alarmante, ci la cote imposibile”, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

TPA_6175– Deputații majorității de la guvernare nu mai sunt legitimi deoarece nu mai reprezintă platforma electorală votată de cetățeni în 2014. Vedem că corupția din parlament se răsfrânge și asura activității guvernului. Această situație trebuie schimbată radical”.

Vlad Batrîncea a menționat că nici într-o țară civilizată nu găsiți un astfel de exemplu când parlamentul se bucură de increderea a 3-4% din populație, adică 96-97 % din alegatori nu mai au încredere în parlament. Acest parlament interzice referendumul inițiat de președinte. Poporul este lipsit de dreptul la exprimare liberă și democratică printr-un referendum.

”Unica soluție de a scoate Republica Moldova din statutul de stat capturat este schimbarea radicală a sistemului de conducere a acestui stat”, a declarat Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă