PSRM

24 septembrie 2017

Participanții la proteste s-au expus în sprijinul Președintelui Republicii Moldova

Pe 24 septembrie au avut loc mitinguri în trei orașe ale republicii: Bălți, Anenii Noi și Cahul. Protestele naționale au fost organizate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. La proteste au participat aproximativ 20 de mii de oameni.

Protestatarii și-au exprimat sprijinul pentru Președintele Republicii Moldova și au cerut extinderea împuternicirilor sale.

„În primul rând, dorim să permită referendumul. În al doilea rând, la referendum dorim să extindem împuternicirile lui Igor Dodon. În al treilea rând, suntem pentru neutralitate, pentru independența Moldovei. Nici un fel de unire cu România sau cu alte state! Un alt lucru foarte important este studierea limbii moldovenești în școli, și nu limbii române. Trăim în Moldova. Am fost formați mai devreme decât România, deci suntem moldoveni! Suntem internaționaliști. Avem un stat multinațional „, a spus un participant la miting.

Președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să se unească: „Nu trebuie să ne pierdem țara.Trebuie să fim împotriva celor care vor să lichideze țara noastră. Pentru asta trebuie să ne unim toți.

Bogdan Țîrdea, deputat în parlament din partea PSRM, a declarat la mitingul din Cahul că șase cetățeni ai României au interzis la trei milioane de cetățeni ai Republicii Moldova să spună „NU” regimului oligarhic.

„Pot să scrie pe hârtie, dar nu pot interzice unei țări întregi să lupte pentru drepturile sale”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea a menționat la mitingul din Bălți că astăzi „o bandă de intriganți și agresori politici își bate joc de popor. Dar vrem să le reamintim lui Plahotniuc și ordonaților săi că poporul nu i-a ales și nu le-a dat putere. Cerem organizarea alegerilor parlamentare anticipate. ”

Vlad Batrîncea a explicat de ce protestele PSRM se desfășoară în regiuni și nu în capitală: „Vrem să reamintim autorităților că Moldova nu este doar Chișinău. Și când vom veni cu proteste la Chișinău –  va fi ultima zi a acestei puteri. ”

Deputatul în parlament din partea fracțiunii PSRM, Vladimir Țurcan, a declarat că „mitingul de astăzi este un avertisment pentru autorități: dacă nu vor asculta oamenii, vor exista alte acțiuni”.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă