PSRM

19 noiembrie 2020

Parlamentul susține inițiativa Guvernului de a institui noi măsuri pentru susținerea mediului de afaceri în condițiile pandemiei

Parlamentul a susținut, în prima lectură, proiectul Guvernului prin care se vor institui noi măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției COVID-19 în rândul angajaților, precum și pentru susținerea mediului de afaceri în contextul crizei pandemice.

Documentul prevede stabilirea unui regim fiscal special pentru plățile efectuate de angajator pentru testarea salariaților în vederea identificării virusului COVID-19. Acestea vor constitui surse de venituri neimpozabile. Cheltuielile suportate de angajator pentru testarea angajaților în vederea depistării virusului urmează a fi recunoscute spre deducere în scopuri fiscale, cu condiția confirmării documentare a acestora.

De asemenea, proiectul de lege prevede asigurarea achitării în continuare a indemnizațiilor unice angajaților infectați cu COVID-19. Este vorba despre angajații Agenției Naționale de sănătate Publică, instituțiilor medicale ale Ministerului Afacerilor Interne,  Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarilor, instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească, de asistență medicală primară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă