PSRM

09 iunie 2019

Parlamentul a adoptat Declarația privind uzurparea puterii în stat și a declarat Guvernul Filip ilegitim

Pe data de 9 iunie, Parlamentul s-a întrunit pentru a discuta și a adopta un document unic – Declarația privind uzurparea puterii în stat. În sala de ședință au fost prezente 61 de persoane – deputații fracțiunii PSRM, PAS și DA.

“Constatăm că regimul lui Plahotniuc nu dă dovadă de dorința de a ceda puterea Parlamentului legitim și  Guvernului țării, care au primit recunoașterea și susținerea din partea tuturor partenerilor externi ai Republicii Moldova, atît din Est, cît și din Vest. Regimul antipopular de la guvernare, lipsit de susținerea propriilor cetățeni, cît și a comunității internaționale, merge pe calea stabilirii dictaturii totalitare”, este scris în declarația parlamentului.

Deputații au venit cu un apel “către toți partenerii externi ai Republicii Moldova, atît din Est, cît și din Vest să trimită mediatori în țara noastră pentru a asigura procesul pașnic de transmitere a puterii către conducerea legitimă a țării”.

Parlamentul a îndemnat „toți angajații instituțiilor de stat și structurilor de forță să nu execute instrucțiunile ilegale și ordinile uzurpatorilor, să treacă de partea poporului și a puterii legitime: Parlamentul, Președintele și Guvernul”.

De asemenea, parlamentarii au solicitat “tuturor cetățenilor țării să nu cedeze în fața provocărilor și să nu participe la acțiunile violente și ilegale organizate de Plahotniuc și de agresorii săi”.

Parlamentul ales pe 24 februarie 2019 a declarat ilegitim fostul Guvern Filip și acordă timp pîine mîine Partidului Democrat pentru a-și îndepărta mercenarii de la instituțiile statului – este stipulat în documentul citit de către noul premier, Maia Sandu din tribuna parlamentară.

“Acordăm timp lui Vladimir Plahotniuc și Partidului Democrat, condus de el, pînă mîine dimineață pentru a stopa agravarea situației din țară și pentru a-și îndepărta mercenarii de la instituțiile statului. În caz contrar, vom fi nevoiți să apelam la popor cu îndemnul de a participa la proteste în masă, la blocarea căilor de transport ale țării, inclusiv Aeroportul Internațional.

Contăm pe înțelepciunea reprezentanților guvernării care pleacă, că nu vor permite căderea țării în abisul confruntării civile”, se stipulează în declarație.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă