PSRM

02 octombrie 2017

Până la sfârșitul anului vor fi construite 10 terenuri sportive în localitățile din țară

Pe 2 octombrie, în cadrul Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova” a fost dat startul unui program național sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, privind construcția și instalarea complexurilor sportive în peste 300 de localități din Republica Moldova, pe durata întregului mandat, preponderent în sate și comune.

Acest lucru a fost anunțat astăzi de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. El a menționat că banii destinați acestui proiect vor fi identificați din surse externe, fără a utiliza surse din bugetul de stat.

”Ne propunem ca pînă la finele anului curent să fie construite 10 terenuri sportive în cele mai mari localități din Republica Moldova, după numărul de locuitori. Primele 10 localități care au fost identificate sînt:

1. Congaz, Găgăuzia;

2. Costești, Ialoveni;

3. Cărpineni, Hîncești;

4. Copceac, Găgăuzia;

5. Baurci, Găgăuzia;

6. Băcioi, Chișinău;

7. Corjeuți, Briceni;

8. Trușeni, Chișinău;

9. Pelinia, Drochia;

10. Peresecina, Orhei.

Ne dorim ca tinerii și copiii din țara noastră să poată practica un mod de viață sănătos de aceea trebuie să creăm toate condițiile necesare pentru acest lucru”, a anunțat Igor Dodon.

Președintele a subliniat că ” în cazul în care primarii nu vor dori, sau vor tergiversa procesul de edificare a complexurilor sportive în localitățile pe care le conduc, dreptul va trece la o altă localitate”.

Pentru următoarele 100 de complexuri sportive, preconizate a fi construite în anul 2018, vor fi stabilite criterii clare de selectare, care vor fi anunțate în timpul cel mai apropiat. În acest sens, trebuie să fie transmis un demers din partea autorităților locale, dar și al adunării locuitorilor din localitatea respectivă.

Igor Dodon a amintit că pînă la finele anului curent, sub egida Fundației de Binefacere a Primei Doamne, va fi acordat ajutor la peste 100 de grădinițe, „iar pînă la expirarea mandatului Președintelui Republicii Moldova ne dorim ca acest suport să ajungă în toate grădinițele din țară”.

De Ziua Internațională a Persoanelor Vîrstnice a fost acordat ajutor la 20.000 de persoane în etate.

123

1234

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă