PSRM

21 septembrie 2020

Pacienții, care vor avea de suferit din cauza unei erori medicale, vor fi despăgubiți. Un deputat PSRM propune adoptarea Legii malpraxisului

Pacienții, care au avut de suferit din cauza unei erori medicale, vor primi despăgubiri materiale. Totodată, doctorii ar putea fi asigurați pentru cazuri de malpraxis. Toate aceste prevederi se regăsesc într-un proiect de Lege cu privire la malpraxis, elaborat de către deputatul PSRM Ștefan Gațcan.

Potrivit documentului, în cadrul Centrului de medicină Legală urmează să fie creat un Consiliu, care va examina cazurile de malpraxis și va decide în privința despăgubirilor. Totodată, inițiativa legislativă prevede semnarea unui contract de asigurare de malpraxis între Compania Națională de asigurări în Medicină (CNAM) și prestatorul de servicii medicale. Astfel, instituția care prestează servicii medicale va achita, lunar, în Fondul de despăgubire financiară pentru cazuri de malpraxis cel puțin 1% din valoarea anuală a bugetului instituției. Din acest Fond pacienții, care au avut de suferit de malpraxis, vor primi despăgubiri.

Potrivit lui Ștefan Gațcan, documentul va fi dezbătut și adoptat în plenul Parlamentului până la finele acestui an.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă