PSRM

26 noiembrie 2018

Sondaj: La alegeri, PSRM va obține majoritatea voturilor

Dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri, atunci majoritatea alegătorilor ar vota pentru Partidul Socialiștilor. Acest lucru este demonstrat drept rezultat al sondajului sociologic, desfășurat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova, cu tema: ”Influența schimbărilor instituționale asupra comportamentului electoral al cetățenilor”.

44,1% dintre intervievații deja deciși ar susține la alegeri, PSRM-ul Zinaidei Greceanîi, ceea ce este mai mult, decît numărul total de voturi acumulat de către trei partide, care ar accede în parlament, potrivit rezultatelor sondajului – Partidul Democrat al lui Vlad Plahotniuc (15,5%), partidul ”Acțiune și Solidaritate) a Maiei Sandu (14,5%) și partidul ”Platforma DA” a lui Andrei Năstase (13,5%).

Din toate forma,țiunile politice, cetățenii au cea mai mare încredere în Partidul Socialiștilor, acest lucru a fost declarat de 48,2% dintre respondenți. De asemenea, 21,2% din populație evaluează pozitiv activitatea președintelui PSRM, Zinaida Greceanîi, față de alți politicieni.

Liderul preferat de către populație, potrivit sondajului, rămîne și Președintele RM Igor Dodon. Activitatea șefului statului este evaluată pozitiv de mai bine de jumătate din populația Moldovei- 52,1%. De asemenea, Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere printre cetățenii Moldovei (44,2%). Pentru a compara- încrederea în prim-ministrul Pavel Filip este de 13,9%, în speakerul parlaentului, Andrian Candu – 1,3%.

Conform rezultatelor studiului, președinția rămîne în continuare pe locul al doilea în evaluarea încrederii cetățenilor în instituțiile țării, după biserică. Ratingul direct pentru încrederea administrației șefului țării este de 52,4%.

Sondajul a fost desfășurat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din RM în perioada de 1-20 noiembrie. La acest sondaj au participat 1189 de respondenți.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă