PSRM

04 decembrie 2018

Sondaj:  PSRM conduce clasamentul partidelor politice

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Socialiștilor ar obține majoritatea voturilor alegătorilor – 45,4% . Acest lucru este demonstrat de rezultatele sondajului sociologic „Barometrul opiniei publice”, care a fost prezentat, la 4 decembrie, la Chișinău.

Remarcăm că, potrivit sondajului BOP din luna aprilie, 40% dintre cetățeni au fost gata să voteze pentru socialiști, astfel încît în ultimele șase luni ratingul a crescut cu 5,4%.

De asemenea, potrivit studiului, în Parlament ar accede: Partidul Democrat (15%), Partidul Acțiune și Solidaritate (14,7%), Platforma Politică Demnitate și Adevăr (9,8%) și Partidul Șor (6% ).

La fel, PSRM a fost în fruntea clasamentului partidelor în care cetățenii au cea mai mare încredere- 30%.

Politicianul care se bucură de cea mai mare rată de încredere din partea țării este Președintele Republicii Moldova (15,6%). Conform acestui indicator, președintele este de 5 ori mai bun decît cei mai apropiați concurenți, Andrei Năstase (3,3%), Maia Sandu (3,2%) și Vladimir Plahotniuc (3%).

Cel în care cetățenii au încredere de 7 ori mai puțin este prim-ministrul Pavel Filip – doar 2,3%, fiind precedat de președintele Parlamentului Andrian Candu, în care cătețănii au de 52 de ori mai puțină încredere – 0,3%.

Președinția se află în primele 5 instituții ale țării, în care cetățenii au cea mai mare încredere. Prezentînd rezultatele studiului,  experții au subliniat că, după victoria lui Igor Dodon la alegerile prezidențiale, administrația prezidențială a devenit lider printre instituții cu cea mai mare încredere a cetățenilor, deși anterior ocupase ultimele poziții. Guvernul sub conducerea lui Pavel Filip ocupă locul al 12-lea, iar parlamentul condus de Andrian Candu – penultima, locul 19.

Sondajul „Barometrul de Opinie Publică” a fost realizat în noiembrie 2018.

La acest sondaj au participat 1115 de respondenți. Marja de eroare este +/-3%

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă