PSRM

01 octombrie 2019

Un alt sondaj a confirmat poziția de lider a lui Ion Ceban și PSRM în cadrul alegerilor de la Chișinău

Cei mai mulți dintre locuitorii din Chișinău, 38,8% din numărul persoanelor decise, îl văd pe candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban ca fiind noul primar general al Chișinăului. Acest lucru este demonstrat de rezultatele noului sondaj, care au fost prezentate astăzi în capitală.

Pe locul doi se poziționează Andrei Năstase, cu un decalaj de 10%, obținînd 28,8%. Pe al treilea loc este Dorin Chirtoacă cu 12,9%. Urmează Ruslan Codreanu cu 6,6%, care, însă, nu a fost înregistrat în cursa electorală, apoi Octavian Țîcu (4,2%), Valeriu Climenco (2,2%), precum și Valeriu Munteanu (2%).

În același timp, dacă cetățenii ar trebui să aleagă în turul doi între Ion Ceban și Andrei Năstase, atunci socialistul ar obține victoria. Pentru Ion Ceban ar vota 36%. Andrei Năstase însă, ar avea susținerea unui număr mai mic dintre locuitorii din Chișinău – 33,7%.

De asemenea, sondajul a arătat că Partidul Socialiștilor ocupă primul loc și la alegerile pentru Consiliul Municipal: 26,3% dintre locuitorii din Chișinău sunt gata să voteze pentru PSRM. Astfel, socialiștii vor avea din nou cea mai mare fracțiune din consiliu: 21 de consilieri sau cu 2 mai mulți decît în prezent. Pentru blocul “ACUM” sunt gata să voteze 16,8% dintre locuitorii capitalei (14 mandate), pentru PL – 6,5% (5 mandate), pentru PDM – 5,3% ( 4 mandate), pentru PCRM – 3,1% (3 mandate), pentru partidul “Șor” – 2,4% (2 mandate), și pentru “Partidul Nostru” – 2,1% (2 mandate).

Sondajul a fost realizat de compania “Date inteligente SRL” din proprie inițiativă și din fondurile proprii în perioada 25-30 septembrie. Sondajul a implicat 1193 de respondenți cu reședința la Chișinău. Marja de eroare este de +/- 2,83%.

Este demn de remarcat faptul că anterior încă două studii au confirmat poziția de lider incontestabil a lui Ion Ceban, dintre toți candidații la funcția de primar al Chișinăului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă