PSRM

17 martie 2020

„Nu puteți manipula întreaga țară!” Vlad Batrîncea le-a amintit deputaților PAS și „ȘOR” cum au pus în pericol viața oamenilor

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, acuză PAS și Partidul Șor de lipsă de moralitate și memorie scurtă, atunci când încearcă să acuze Guvernul de organizarea alegerilor la Hâncești. Bătrîncea îndeamnă aceste partide să nu speculeze pe seama crizei provocată de coronavirus în speranța de a obține dividende politice.

Batrîncea le-a amintit, astăzi, de la tribuna Parlamentului acestor deputați că niciunul dintre ei nu a venit cu propunerea de a amâna alegerile până în ziua scrutinului. Din contra, spune deputatul, aceștia au îndemnat oamenii să iasă la vot.

”Săptămâna trecută, joi, am avut ședința Parlamentului și nimeni din cei 101 deputați nu a ieșit să propună amânarea alegerilor. Chiar joi, cu trei zile înainte de scrutin, doi deputați din PAS au ieșit în fața presei și au chemat cetățenii să iasă la vot. Vineri au transmis mii de mesaje asemănătoare prin rețelele de socializare. Și niciunul nu a ieșit să propună amânarea alegerilor. Au ieșit cu un comunicat de presă duminică la ora 23:00 de minute. Mie îmi pare cinic și ipocrit atunci când taci și aștepți rezultatul și după să ieși în alb. Nu puteți manipula întreaga țară”, a spus Batrîncea.

Mai mult, deputatul PSRM le-a amintit celor din Partidul Șor că în plină criză de pandemie au scos la un protest masiv mii de oameni în etate.

”Oamenii în etate sunt cei mai vulnerabili față de COVID și astăzi acești deputați îl întreabă pe domnul premier de ce au fost organizate alegerile”, a menționat Batrîncea.

Deputatul PSRM a mai îndemnat opoziția să nu speculeze pe marginea stării de urgență insituită la solicitarea Guvernului. Potrivit lui Batrîncea, state mult mai dezvoltate se confruntă cu probleme cărora nu le fac față.

”Este o reacție firească ca societatea și politicienii să se consolideze în fața anumitor provocări la care este supusă întreaga țară. Franța a declarat stare de urgență. Pe străzile Parisului circulă astăzi tehnica militară și nimeni nu iese să spună că Franța este un stat polițienesc. Parlamentul francez a fost unit și nu a început să speculeze pe seama instituirii stării de urgență și limitarea drepturilor și libertăților cetățenilor”, a declarat deputatul PSRM.

Vicepreședintele Parlamentului a reiterat că situația excepțională solicită soluții excepționale, iar zilnic situația se va schimba și va fi nevoie de măsuri concrete și reacții.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă