PSRM

11 octombrie 2018

Novac le-a arătat locul celor care își doresc introducerea glotonimului limba română în Constituția Republicii Moldova

Liberal-democrații și liberalii au încercat din răsputeri să introducă pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a organului legislativ, inițiativa cu privire la articolul 13 din Constituția RM, care prevede schimbarea  denumirii limbii de stat din limba moldovenească în limba română.

După cum a menționat deputatul PSRM Grigore Novac, acest proiect nu poate și introdus pe ordinea de zi, nu doar din considerente ideologice, dar și din considerente juridice.

”Noi deja de multe ori am vorbit despre cît de oportun este să schimbăm Constituția. Eu vreau să vorbesc depre ceea ce ține de partea juridică. Acest proiect nu are nici raportul comisiei juridice și nici avizele tuturor comisiilor necesare. Este prematur să vorbim despre introducere acestei inițiative pe ordinea de zi, chiar nu-și are locul”, a specificat deputatul.

Într-un final, inițiativa de a introduce proiectul pe ordinea de zi nu a fost supusă votării. Trebuie să menționăm, că anterior, liberalii au promis să voteze pentru introducerea termenului ”integrare europeană” în legea supremă a țării, numai după ce democrații vor vota pentru schimbarea glotonimului din limba moldovenească în limba română în Constituția Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă