PSRM

29 ianuarie 2019

Lider național: Mai mult de jumătate din populația țării are încredere în Igor Dodon (SONDAJ)

Mai mult de jumătate din populația țării are încredere în președintele țării, Igor Dodon și apreciază pozitiv activitatea sa ca șef al statului. Acest lucru este demonstrat de rezultatele sondajului de opinie publică, care au fost prezentate astăzi, 29 ianuarie. Potrivit rezultatelor, rating-ul șefului statului rămîne în mod constant ridicat. În Președinția condusă de Igor Dodon au încredere 52,9% dintre locuitorii țării. Aceasta ocupă locul doi în rating-ul încrederii cetățenilor republicii. Pe primul loc se află Biserica.
În același timp, rating-ul personal al președintelui este de 50%. În președinte au încredere de cinci ori mai mulți cetățeni, decît în prim-ministrul Pavel Filip, care deține încrederea a doar 10% din populație, iar Andrian Candu, președintele Parlamentului, nu a fost deloc pe lista celor mai respectați politicieni din rîndul moldovenilor. În același timp, în top 5 personalități politice, cu cea mai mare cotă de încredere se află și președintele partidului pro-prezidențial, Partidul Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, cu o cotă de încredere de 7,2%.
Mai mult de atît, președintele țării a primit cele mai multe aprecieri pozitive din partea cetățenilor. Aproape 52% dintre moldoveni se declară pozitiv, privind activitatea sa. Conform acestui indicator, șeful statului depășește de mai multe ori și alți lideri politici.
Acestea sînt rezultatele sondajului sociologic „Anul 2018 în opinia populației Republicii Moldova”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, în perioada 4-19 ianuarie 2019. La sondaj au participat 1179 de respondenți din 81 localități din țară. Marja de eroare este +/-3%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă