PSRM

20 decembrie 2018

Municipalitatea va achiziționa troleibuze noi la inițiativa socialiștilor

Consiliul Municipal a votat pentru transferul banilor alocați pentru achiziționarea noilor autobuze și a 10 troleibuze. Această decizie a fost luată după ce licitația pentru achiziționarea autobuzelor nu a avut loc, iar banii nu au fost cheltuiți.

Liderul fracției Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, a anunțat că în municipiu, în bază de contract, prestează servicii de transportare a călătorilor 111 troleibuze și 40 de autobuze.

“ În parcul de autobuze situația este foarte tristă. Problema este că primăria timp de un an, nu a putut achiziționa autobuze noi. Ceea ce este foarte rău. Noi am reușit să obținem alocarea banilor. Dacă sunt careva inconveniente atunci să discutăm, să implicăm și societatea civilă. Bugetul pentru autobuze a fost adoptat anul trecut, însă autobuze nu sunt “, a spus Ceban.

Socialistul a menționat, “dacă banii nu vor fi cheltuți, atunci se vor irosi. Prin urmare, sugerăm redirecționarea sumei alocate pentru achiziționarea a 10 troleibuze. ”

Consilierul municipal al PSRM, Dinari Cojocaru consideră că nu s-a reușit achiziționarea autobuzelor din cauză că agenții economici nu au încredere în Primăria Chișinăului.

“Avem străzi unde există probleme cu transportul public. Vorbim despre străzile Grenoble, Ialoveni, Testemițeanu, Valea Crucii, precum și despre localitățile Vatra, Ghidighici. Prin urmare, problema din domeniul transportului public trebuie urgent soluționată „, a subliniat Cojocaru.

Potrivit informațiilor furnizate, în Chișinău, merg zilnic pe traseu doar 10 autobuze.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă