PSRM

16 ianuarie 2020

Moldovenii sunt împortiva declanșării alegerilor parlamentare anticipate

Majoritatea cetățenilor nu susțin ideea declanșării unor alegeri parlamentare anticipate în Republica Moldova. Potrivit unui studiu prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor, aproape 70 la sută dintre persoanele chestionate s-au declarat împotriva organizării alegerilor parlamentare anticipate în țară.

La întrebarea: cum apreciază faptul dacă în anul 2020 în Republica Moldova ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, 60,5 la sută dintre respondenți au răspuns negativ. 17,3 la sută dintre participanții la sondaj au susținut ideea unui scrutin parlamentar anticipat în anul 2020.

Alți aproape 8 la sută dintre respondenți susțin că le este indiferent subiectul, iar 5,4 procente spun că nu știu.

Alegerile parlamentare ordinare în Republica Moldova au avut loc în data de 24 februarie 2019. Potrivit Constituției, scrutinul parlamentar se desfășoară o dată la patru ani.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a declarat recent că în prezent formațiunea sa ”caută metode pentru a declanșa alegeri parlamentare anticipate”. Fostul premier susține că toate partidele de pe centru-dreapta trebuie să se pregătească pentru eventuale alegeri parlamentare pentru că actualul Parlament nu ar reprezintă voința cetățenilor.

Aceeași opțiune o susține și formațiunea condusă de fostul primar din Orhei Ilan Șor, anunțat în căutare internațională, fiind învinuit în cadrul dosarului fraudei financiar-bancare. Partidul Șor, de asemenea, pledează pentru declanșarea unui scrutin parlamentar anticipat.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă