PSRM

26 martie 2021

Moderna și Pfizer au anunțat autoritățile de la Chișinău că nu dispun de vaccinuri pentru țara noastră

Companiile Moderna și Pfizer au informat autoritățile Republicii Moldova că nu dispun de vaccinuri anti-COVID-19 pentru țara noastră. Datele se conțin într-un răspuns oferit de Ministerului Sănătății la interpelarea deputatului PSRM, Vladimir Odnostalco.

Producătorul Moderna a înștiințat țara noastră că toate cantitățile de vaccin pentru acest an deja sunt redistribuite și a pot planifica eventual pentru Republica Moldova doar în primul trimestru al anului viitor.

Compania Pfizer a comunicat că volumul producției de vaccin este insuficient și a recomandat autorităților moldovene să încerce să procure vaccinul prin intermediul platformei internaționale COVAX.

Amintim, președintele PSRM, Igor Dodon, a discutat, astăzi, cu ambasadorul Federației Ruse despre termenele de livrare cât mai urgentă în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V. Liderul PSRM a declarat, la emisiunea de vineri, că va analiza, săptămâna viitoare, la Moscova, cu autoritățile ruse despre livrarea primului lot de vaccin anti-COVID în țara noastă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă