PSRM

06 august 2021

Miniștri din Guvernul PAS au promovat ideea vânzării pământurilor moldovenești către cetățenii străini

Vicepreședintele comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, deputatul socialist Radu Mudreac, a atras atenția că în componența Guvernului Gavrilița sunt doi candidați care susțin ideea vânzării terenurilor agricole către străini.

Parlamentarul a declarat că aceste persoane insistă pe faptul că investițiile în agricultură pot fi majorate doar prin acordarea dreptului străinilor de a cumpăra pământurile moldovenești.

”Ați prezentat candidații la funcția de miniștri, experți IDIS Viitorul, Expert Grup. Am studiat două rapoarte a acestor organizații unde dumnealor menționează clar și punctat că problema investițiilor în agricultură este interdicția vânzării terenurilor agricole străinilor. Mă interesează viziunea Dumneavoastră și a întregului Guvern în ceea ce ține de vânzarea pământurilor străinilor, pentru că având experți în Guvern mă pune la îndoială ”, s-a adresat Mudreac către candidatul desemnat la funcția de premier.

La rândul său, Natalia Gavrilița a dat asigurări că Guvernul pe care-l va conduce nu va susține vânzarea pământurilor către străini.

Radu Mudreac a reiterat că în această legislatură va fi propus spre aprobare textul unui nou Codul funciar, care a fost elaborat în Parlamentul trecut împreună cu experții locali și internaționali. Potrivit deputatului, noul cod reglementează juridic relațiile funciare și interzice vânzarea pământului agricol străinilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă