PSRM

01 iunie 2022

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului

Astăzi marcăm Ziua Internațională a Copilului – o sărbătoare a tuturor copiilor, dar și a persoanelor care sunt alături, oferindu-le căldură sufletească, ajutându-i să crească oameni adevărați, cetățeni de valoare ai neamului şi ai ţării.

În această zi trebuie să conștientizăm, încă o dată, că adevărata bogăție a unui stat sunt copiii și sarcina prioritară a unei națiuni este de a-i proteja, instrui și a le asigura o copilărie fericită.

Partidul Socialiștilor mereu a optat pentru crearea unor condiții adecvate de dezvoltare a copiilor noștri. Au fost elaborate și înaintate mai multe proiecte de lege în acest scop, printre care: de asigurare a dreptului la alimentație gratuită pentru elevii claselor I-IX; de acordare a suportului financiar unic în sumă de 1000 de lei pentru pregătirea elevilor de noul an școlar; de asigurare a capitalului familial la nașterea copiilor etc. Niciunul din aceste proiecte nu a fost votat de majoritatea parlamentară.

Totodată, ținem să amintim că la inițiativa legislativă a deputaților fracțiunii Partidului Socialiștilor din Moldova, în iulie 2020 a fost adoptată modificarea Codului Educației prin care manualele pentru copiii din învățământul primar și gimnazial sunt asigurate gratuit.

Așa cum zâmbetul copilului reprezintă pentru noi o valoare de neprețuit, vrem ca acesta să fie prezent pe chipul fiecărui copil oricând și mai ales în ziua de 1 iunie. Cu acest scop, anual în această zi PSRM organizează diverse festivaluri, concursuri, show-uri, spectacole și jocuri pentru copiii din capitală, dar și din alte localități ale țării. Continuăm această practică și în anul curent și invităm părinții împreună cu copiii să vină la aceste evenimente frumoase.

La mulţi ani, dragi copii și părinți! Multă sănătate tuturor, pace și bunăstare în case și în țară!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă