PSRM

09 iunie 2022

Majoritatea PAS nu a susținut proiectul socialiștilor, care ar duce la micșorarea prețului la carburanți

PAS a spus nu ieftinirii carburanților. Majoritatea parlamentară a refuzat să susțină un proiect al PSRM, care ar duce la ieftinirea benzinei și a motorinei. Documentul socialiștilor prevede reducerea prețului la accize pentru produsele petroliere de bază cu 50% și instituirea scutirii de TVA cu drept de deducere la benzină și motorină. Totodată, proiectul de lege propune reducerea cotei TVA aplicate la gazele naturale de la 8 la 4 procente.

Deputatul socialist Petru Burduja, care este unul dintre autorii proiectului, a menționat că măsurile propuse au fost consultate cu mediul de afaceri și specialiști din domeniul economic, fiscal și al pieței produselor petroliere. Totodată, Burduja a prezentat un calcul, care arată cu cât s-ar diminua prețurile la carburanți, dacă proiectul ar fi aprobat.

„La 1 iunie am făcut un calcul, benzina din 31,62 lei ar costa 22,81 lei, motorina din 27,89 lei ar costa 21,75 lei”, a spus Burduja.

Burduja a mai precizat că soluții similare au fost întreprinse în mai multe stat europene pentru a ajuta cetățenii în perioada de criză.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă