PSRM

12 mai 2022

Majoritatea PAS a respins propunerea BCS de a-i audia pe miniștrii Economiei și al Agriculturii pe subiectul creșterii prețului la ulei

Majoritatea PAS nu a susținut propunerea înaintată de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a-i invita la audieri, în Parlament, pe miniștrii Economiei și al Agriculturii pe subiectul creșterii galopante a prețurilor și în special a uleiului, care a ajuns să coste aproape 50 de lei un litru.

Deputatul PSRM, Radu Mudreac, a menționat că la aceste audieri membrii Guvernului trebuie să spună care sunt motivele acestor creșteri și ce măsuri se iau pentru a atenua impactul negativ asupra cetățenilor.

”Asistăm cu toții la creșterea galopantă a prețurilor la produsele alimentare, săptămâna aceasta a crescut considerabil prețul la ulei. Ne punem întrebarea, floarea soarelui este de anul acesta sau de anul trecut? Nu este exclus, dacă nu se întreprind măsuri, să avem creșteri și la alte produse sociale, cum este pâinea și lactatele. Guvernul are pârghii de a influența și opri creșterea prețurilor, de aceea solicităm audierea ministrului Economiei, dl. Gaibu, și al ministrului Agriculturii, dl. Gherciu, care să ne spună care sunt motivele creșterilor și măsurile pe care le pregătește Guvernul”, a declarat Mudreac.

Propunerea nu a fost susținută de majoritatea parlamentară, pentru ea au votat doar deputații BCS.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă