PSRM

22 septembrie 2017

Locuitorii Chișinăului, împreună cu socialiștii, au sistat lucrările altei construcții ilegale

Locuitorii  sectorului Rîșcani de pe Bd. Moscova 17/1, împreună cu socialiștii, au sistat lucrările de construcție a unui centru comercial, care se desfășurau ilegal.

Consilierul municipal al fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM), Alexandr Odințov, a declarat că la 20 septembrie, primăria a interzis dezvoltatorului executarea lucrărilor de construcție până în momentul în care se vor afla toate circumstanțele, însă el a ignorat acest lucru.

„Proprietarul are acest teren din 2009. Autorizarea nu este valabilă, planul general al proiectului încalcă drepturile locuitorilor – au fost lipsiți de parcarea de lângă casă „, a menționat socialistul.

Ca și în multe alte cazuri cu proiecte ilegale de construcție, dezvoltatorul a angajat o firmă privată de securitate. Angajații acestei firme insultă locuitorii și folosesc forța. Acest lucru se întâmplă chiar și în pofida faptului că locuitorii au tipărit o interdicție eliberată de către primărie și au lipit-o pe gardul din apropierea șantierului, cerând să oprească complet lucrările de construcție.

Șeful fracțiunii PSRM în Consiliul municipal, Ion Ceban consideră că „lista neagră a constructorilor este obligatorie pentru Chișinău. Nici un fel de autorizație. Nici un fel de permisiuni. Începând cu Iurie Dîrda și mulți alții. ”

La cererea locuitorilor blocului de pe Bulevardul Moscova, 17/1, vineri, cu participarea consilierilor socialiști și a dezvoltatorului, se vor desfășura audieri la locul de construcție.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă