PSRM

27 martie 2024

Liderii PSRM au avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova

Igor Dodon, Președintele Partidului Socialiștilor, împreună cu Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al PSRM, ex-viceprim-ministru pentru reintegrare, și deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Comitetului Executiv al PSRM Grigore Novac, au avut astăzi o întrevedere cu Kelly Keiderling, șefa misiunii OSCE în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat aspecte legate de reglementarea transnistreană, respectarea normelor democratice și a statului de drept.

Liderii PSRM au subliniat că reglementarea politică pașnică a conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova trebuie să rămână o prioritate pentru toate forțele politice și reprezintă temelia intereselor noastre naționale. PSRM consideră inacceptabilă încercarea guvernării de a diviza perspectivele și viitorul Republicii Moldova, afirmând că există posibilitatea integrării europene a țării fără regiunea transnistreană.

De asemenea, socialiștii au remarcat necesitatea de a elabora împreună cu toate forțele politice, un plan de reintegrare pașnică și restabilire a dinamicii procesului de negociere, deoarece nu există o altă alternativă în soluționarea acestei probleme.

Părțile au remarcat importanța schimbului de opinii și au convenit să continue dialogul pe viitor.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă