PSRM

04 iunie 2021

Liderul PSRM a avut o întrevedere cu asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a avut o întrevedere de lucru cu George P. Kent, asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA, Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova.

Igor Dodon a subliniat importanța dialogului pragmatic și strategic dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, exprimând recunoștința partenerilor americani pentru asistența enormă acordată țării noastre în toți anii de independență.

În context, liderul PSRM a reiterat intenția Partidului Socialiștilor de a promova o politică externă, reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova, precum și de a stabili relații reciproc avantajoase cu țările partenere și din Vest, și cu cele din Est.

Referindu-se la procesele politice interne din Republica Moldova, Igor Dodon a indicat cu regret asupra tentativelor anumitor forțe externe de a influența treburile interne ale țării și de a pune Moldova sub control extern. În legătură cu aceasta, liderul PSRM a făcut referire la art. 41 al Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, care indică inadmisibilitatea imixtiunii reprezentanților diplomatici în treburile interne ale statului acreditar.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă