PSRM

12 aprilie 2021

Igor Dodon, cea mai experimentată persoană publică din Moldova. Maia Sandu nu a intrat în TOP5

Președintele PSRM, Igor Dodon, este considerat cea mai experimentată persoană publică din Republica Moldova. Pe de altă parte, șeful statului, Maia Sandu, nu a intrat în TOP5. Sunt datele sondajului “Rating politic martie 2021”, realizat de Intellect Group.

Experții, care au participat la acest studiu, au fost invitați să evalueze experiența persoanelor publice din Republica Moldova. Cea mai mare notă – 8,1, a obținut-o liderul PSRM, Igor Dodon. Pe locul doi s-a clasat Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, urmat de speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a obținut 6,7 puncte și s-a clasat pe locul patru, iar edilul Capitalei, Ion Ceban, pe locul cinci. Șeful statului, Maia Sandu, a obținut o notă de 5,9, clasându-se pe locul șase.

La capitolul Integritatea persoanelor publice, în TOP5 se regăsește Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo, premierul interimar Aureliu Ciocoi, Igor Dodon și Zinaida Greceanîi.

În cadrul cercetării sociologice realizate de Intellect Group au fost implicați experți și analiști politici, jurnaliști politici și comentatori, activiști, experți internaționali și jurnaliști din Federația Rusă, România, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Belarus, Germania, Austria, Franța, Marea Britanie. Sondajul a fost realizat pe parcursul lunii martie 2021.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă