PSRM

21 aprilie 2021

Liderul PSRM: Președintele Sandu trebuie trimis în istorie cât mai curând

Socialiștii cred că „președintele Sandu trebuie trimis în istorie cât mai curând posibil, nu să aștepte 4 ani”. Despre acest lucru a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Întrebarea principală” de la postul de televiziune „NTV Moldova”.

Președintele PSRM a motivat acest lucru, printre altele, prin faptul că în prezent Moldova se află între doi actori geopolitici, România și Ucraina, care vizează ferm confruntarea cu Rusia. Occidentul intenționează să ne târască țara în această problemă cu mâinile Maiei Sandu, este convins Igor Dodon.

„În timp ce am fost președinte și atâta timp cât acest parlament există, nu permitem Moldovei să devină parte a agendei Occidentului împotriva Rusiei. Dar sarcina Occidentului rămâne de a reduce influența Rusiei în regiune. În acest scop, anul trecut, Occidentul a obținut ca Maia Sandu să fie aleasă în funcția de președinte, iar acum scopul este de a prelua controlul asupra Parlamentului și Guvernului. Sarcina noastră este să prevenim acest lucru. Nu vreau ca Moldova să participe la bătălii geopolitice”, a spus el.

Dodon a menționat că socialiștii nu intenționează să cedeze.

„Dacă nu luptăm, vom avea un control extern complet aici. Capitalele occidentale vor dicta ce să facă Guvernului și Parlamentului. Președintelui deja i se dictează… Această sarcină (de a o trimite pe Maia Sanda să demisioneze – n.red.) este politică și vom fi foarte serioși în această privință”, a adăugat el.

De asemenea, Președintele PSRM a menționat că organizarea simultană a alegerilor parlamentare anticipate și a alegerilor prezidențiale anticipate ar fi ideală.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă