PSRM

07 iulie 2020

Lider al PSRM: Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor le oferă cetățenilor doar circ

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, susține că în timp ce deputații din Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor au transformat Parlamentul în circ și se dau în spectacole cu măști, zeci de mii de învățători și profesori riscă să rămînă fără salarii. Socialistul afirmă că prin blocarea activității Parlamentului, opoziția privează cetățenii de posibilitatea de a avea un trai mai bun.

”Poate acestor deputați iresponsabili le pare vesel jocul lor, dar poporul are nevoie de bani pentru a se hrăni. Guvernul și PSRM dorește să ofere cetățenilor pîine, iar Alianța Haosului Sandu-Candu-Plaha-Șor le oferă doar circ”, scrie deputatul pe pagina sa de socializare.

Furculiță le amintește colegilor din opoziție că unul din proiectele propuse de Guvern, pe care ei le blochează în Parlament, prevede și alocarea a 175 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de personal în domeniul Educației.

”Sperăm că acești aleși, care trebuie să lucreze pentru popor, se vor gîndi un pic și la oameni și vor veni la ședința Legislativului, ca să promovăm proiectele de lege așteptate de popor. Noi susținem aceste legi, deoarece PSRM este un partid pentru oameni, pentru țară!”, susține președintele fracțiunii PSRM.

Premierul Ion Chicu a anunțat că dacă deputații PAS, PPDA, Șor și Pro Moldova, nu vor susține rectificările la bugetul de stat, aprobate de Guvern prin asumare de răspundere, începînd cu luna august, profesorii ar putea să nu-și mai primească salariile. Premierul a declarat că este gata să vină în forul legislativ ori de cîte ori va fi nevoie și i-a îndemnat pe deputații din opoziție să se gîndească în primul rînd la oamenii care i-au adus în Parlament.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă