PSRM

23 aprilie 2021

”Legea miliardului” a fost anulată repetat – inițiativa PSRM, susținută de 53 de deputați

Cetățenii nu vor mai fi nevoiți să întoarcă banii din frauda bancară. Inițiativa PSRM a fost votată, vineri, în lectură finală, cu votul a 53 de deputați.

Potrivit socialiștilor, prin ”legea miliardului”, care a fost astăzi anulată, cetățenii sunt impuși să plătească suplimentar la cele 13,58 de miliarde de lei, încă peste 11 miliarde de lei, suma ajungând la 25 de miliarde de lei.

În opinia autorilor, acțiunea prin care a fost pusă povara pe umerii cetățenilor, creează o practică ce ar putea încuraja în viitor furturile din sistemul bancar. Mai mult, decizia cu privire la emisia obligațiunilor de stat a fost făcută netransparent și dubios.

Deputații PSRM susțin că în condițiile actuale de criză economică acută, provocată de restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, acest document ar permite ca mijloacele destinate restituirii prejudiciului cauzat de furtul bancar să fie folosite pentru acoperirea necesităților păturilor socialmente vulnerabile și a mediului de afaceri.

Amintim, Parlamentul a votat, în decembrie 2020, inițiativa deputaților PSRM ce prevede anularea legii prin care datoria pentru frauda bancară a fost pusă pe umerii cetățenilor. Ulterior, la solicitarea deputaților Pro-Moldova, Curtea Constituțională a anulat legea prin care a fost abrogată așa-numită lege a miliardului. Potrivit acelei legi, votată în 2016, cetățenii erau impuși să achite 25 de miliarde de lei pentru a acoperi furtul din sistemul financiar-bancar.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă