PSRM

08 decembrie 2020

Legea lustrației trebuia votată încă în vara anului 2019, afirmă Igor Dodon

Proiectul de lege privind lustrația și curățarea autorităților statului de influența oligarhică trebuia votat încă în vara anului trecut, a declarat președintele Igor Dodon. Șeful statului a afirmat, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, că nici acum nu toți deputații vor susține această inițiativă a PSRM.

”E vorba de toți cei care au fost numiți în funcție în instituțiile aflate în subordinea Parlamentului în timpul lui Plahotniuc. Acest proiect de lege trebuia să-l votăm încă în luna iunie anul trecut. Asta a fost o greșeală, pentru că nu s-a dorit votarea acestei legi. Noi acum nu suntem legați cu niciun fel de acord de coaliție cu nimeni și considerăm că acest proiect de lege trebuie votat. Sunt ferm convins că dacă o să-l punem la vot nu o să-l voteze restul”, a spus Igor Dodon.   

Fracțiunea PSRM a înregistrat în Parlament un proiect de lege, potrivit căruia, competențele mai multor persoane care dețin funcții publice, numite în perioada 20 ianuarie 2016 până la 07 iunie 2019, sunt încetate înainte de expirarea mandatului. Este vorba despre președintele și membrii Consiliului Audiovizualului; directorul și directorul adjunct al Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova; președintele, vicepreședinții și membrii Consiliului de Administrație a Comisiei Naționale a Pieții Financiare; președintele și vicepreședinții ai Autorității Naționale de Integritate; guvernatorul, prim-viceguvernatorul, vice-guvernatorii și membrii Consiliului de Supraveghere a Băncii Naționale a Moldovei; directorul general și directorii Agenției Naționale de Reglementare în Energetică; directorul și directorii adjuncți ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației; director general și director general adjunct al Agenției Naționale pentru soluționarea Contestațiilor; președintele, vicepreședinții și Membrii Plenului Consiliului Concurenței; directorul și directorii adjuncți ai Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă