PSRM

21 septembrie 2017

Lebedinschi: Extinderea împuternicirilor ANRE va afecta, în cele din urmă, buzunarele consumatorilor

Consilierul Președintelui Republicii Moldova pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi a criticat Legea energiei, pe care Parlamentul a votat-o din nou după ce Igor Dodon a refuzat s-o promulge.

Lebedinschi a atras atenția asupra inexactităților din cadrul proiectului în sine. Potrivit acestuia, pe de o parte, documentul prevede asigurarea independenței ANRE, iar pe de altă parte – stabilește controlul parlamentar.

Pe parcursul mai multor ani, bugetul final al ANRE a fost determinat de parlament și nu a existat vreo problemă. Avem multe instituții independente, cum ar fi Procuratura, Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui buget este, totuși, aprobat de parlament „, a menționat Lebedinschi.

El a mai adăugat că mai devreme, președinția a înregistrat în organul legislativ al țării un proiect de lege privind reducerea salariilor  principalelor organe de reglementare. Lebedinschi a menționat că acest document se prăfuiește pe rafturi, în timp ce parlamentul decide să acorde ANRE dreptul de a-și stabili propriile salarii.

Vreau să vă reamintesc că salariile angajaților ANRE variază de la 40 la 60 mii lei. Care este scopul acestui proiect de lege, care este scopul nostru în acordarea dreptului de a-și stabili în mod independent bugetul și salariile? Vreau să reamintesc că acest proiect de lege prevede că aceste sume vor fi trecute pe umerii furnizorilor, care le vor include în tarif. Se pare că la final vor suferi consumatorii. Nu ar trebui Parlamentul să pună mai presus de toate interesele cetățenilor? a remarcat acesta.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă