PSRM

24 septembrie 2019

Laslo Kover: Ungaria este un partener de încredere pentru Moldova

Astăzi, 24 septembrie, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi a avut în Nur-Sultan o întrevedere cu președintele Adunării Naționale a Ungariei, Laslo Kover.

Zinaida Greceanîi a mulțumit Ungariei pentru suport și a optat pentru o cooperare mai activă pe dimensiunea economică și parlamentară.

Speakerul Parlamentului RM a subliniat că Republica Moldova promovează o politică externă echilibrată. Iar poziția autorităților este căutarea unor puncte de interes comun atît în colaborare cu partenerii interni, cît și cu cei externi.

Zinaida Greceanîi a optat pentru extinderea cooperării comercial-economice între cele două țări și a invitat businessul ungar în Republica Moldova.

La rîndul său, președintele Adunării Naționale a Ungariei a anunțat suportul plenar al țării sale pentru Republica Moldova atît la nivel bilateral, cît și în cadrul Uniunii Europene.

Potrivit lui Laslo Kover, sunt momente în istorie cînd este necesar să ne unim forțele. Acest lucru nu este ușor de realizat, dar Republica Moldova a reușit. Oficialul ungur a declarat că Ungaria este un partener de încredere pentru Moldova și a invitat președintele Parlamentului țării noastre să efectueze o vizită oficială în Budapesta.

Întrevederea a avut loc în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară în Nur-Sultan, Kazahstan, în perioada 23-24 septembrie.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă