PSRM

18 aprilie 2016

La Strasbourg Igor Dodon s-a întîlnit cu Gianni Buqucchio

Igor Dodon,  membru al APCE, Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a avut în seara zilei de azi o întrevedere cu Secretarul General al Comisiei de la Veneția a Consiliului Europei, Dl. Gianni Buquicchio și un grup de experți din cadrul acestei structuri.

În cadrul întrevederii părțile au făcut un schimb de opinii pe marginea modificărilor legislației RM în contextul alegerilor prezidențiale din țara noastră.

Igor Dodon a solicitat opinia experților în ceea ce tine de decizia Curții Constituționale din 4 martie curent, cît și asupra proiectului de modificare a Codului Electoral, votat săptămîna trecută în prima lectură în Parlamenul RM. În context Dodon a relatat despre poziția partidului potrivit căreia socialiștii insistă asupra modificării legislației electorale astfel încît să fie asigurat dreptul la vot a tuturor cetățenilor moldoveni, care se află peste hotare.

20160418-274La rîndul său experții Comisiei de la Veneția au menționat că decizia Curții Constituționale din 4 martie este definitivă și este dreptul constituțional al tării noastre în acest sens, iar alegerea președintelui direct de către popor este un exercițiu mult mai democratic în vederea evitării blocajelor politice.

Referindu-se la modificările legislației electorale oficialii europeni au spus că avizul la proiectul de modificare a codului electoral va fi definitivat destul de rapid și, cel mai probabil, va fi unul pozitiv. De asemenea Comisia de la Veneția va examina propunerea Socialiştilor de stabilire în lege a unui mecanism clar de deschidere a secțiilor de hotare peste hotare în funcție de numărul moldovenilor aflați la evidenta instituțiilor migraționale ale statului respectiv.

Amintim, că Igor Dodon se află cu o vizită de lucru la Strasbourg, în cadrul căreia va participa la şedinţa APCE cu un discurs şi va avea mai multe întrevederi cu înalţi demnitari europeni. 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă