PSRM

23 ianuarie 2024

La Strasbourg, deputații BCS au avut o întrevedere cu experții Comisiei de la Veneția

În cadrul sesiunii de iarnă a APCE, deputații BCS Vlad Batrîncea, Adela Răileanu și Constantin Starîș, alături de reprezentanții societății civile din Moldova, au avut o întrevedere cu vicepreședintele Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Veronika Bilkova, experții Simona Granata-Menghini și Pierre Garonne.

În cadrul discuțiilor a fost reiterată necesitatea promovării în Republica Moldova a unor reforme veridice, în special în domeniul justiției, care pot fi realizate doar prin consens larg cu societatea civilă și opoziția.

Deputații BCS au remarcat practicile defectuoase ale actualei guvernări în implementarea reformei justiției, atacul la sistemul procuraturii prin modificări legislative esențiale, contrare avizelor Comisiei de la Veneția, violarea legislației electorale, limitarea libertății de exprimare, abuzurile guvernării în raport cu opoziția, cenzurarea mass-media etc.

Parlamentarii BCS au exprimat opinia că partenerii europeni trebuie să acorde o atenție sporită realității din Moldova pentru a readuce guvernarea la normalitate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă