PSRM

07 aprilie 2022

La inițiativa PAS, în Moldova vor fi interzise filmele sovietice despre ce de-al doilea război mondial

Majoritatea PAS vrea să interzică în Moldova filmele sovietice despre primul sau cel de-al doilea război mondial. Informația a fot confirmată de către președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputatul PAS, Liliana Nicolaesc-Onofrei, în plenul Parlamentului, când prezenta proiectul de lege cu privire la „securizarea spațiului informațional”.

Deputatul socialist Adela Răileanu a întrebat-o pe Nicolaescu-Onofrei despre modificările propuse de PAS la articolul 7 din Codul Serviciilor Media Audiovizuale, în care este menționat că filmele cu un conținut militar, care au fost produse de un stat care nu a semnat Convenția Europeană, nu vor putea fi difuzate de serviciile media audiovizuale.

„În 1958, filmul produs de Mosfilm „Летят журавли” sau „Zboară cocorii” a luat premiul mare la Cannes. Spuneți, o astfel de operă se încadrează în film cu conținut militar? Și dacă distribuitorii, radiodifuzorii vor fi în drept să îl includă în grila de emisie?”, a întrebat Răileanu.

„Din păcate se pare că este o situație în care trebuie să fie suportate consecințele inițiate de guvernele iresponsabile”, a răspuns Nicolaescu-Onofrei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă