PSRM

15 aprilie 2021

Corneliu Furculiță: PSRM a fost și rămâne adeptul dialogului civilizat

PSRM condamnă acțiunile agresive și comportamentul antidemocratic al unui grup de susținători ai Maiei Sandu la adresa deputatului socialist, Vasile Bolea. Președintele fracțiunii parlamentare a PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că astfel de acțiuni murdare contravin statului de drept și valorilor europene, în condițiile în care unii dintre atacatori purtau drapelul Uniunii Europene.

”Ar fi bine ca purtătorii de drapele europene să dea dovadă că respectă valorile democratice și să aibă un comportament civilizat și în limita legii”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Furculiță anunță că va sesiza imediat instituțiile de drept pentru a atrage la răspundere elementele radicale, pentru care ”legea nu e lege”.

”Libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea altora. Acest principiu ar trebui respectat de către toți, indiferent de drapelul pe care-l poartă. Declar cu toată responsabilitatea că noi, socialiștii, nu vom permite elementelor radicale din societatea noastră să escaladeze situația din țară, la fel cum se întâmplă la unii dintre vecinii noștri. Legea și statul de drept trebuie să prevaleze”, notează socialistul.

Furculiță a reiterat că PSRM a fost și rămâne adeptul dialogului civilizat, atât între partide, cât și între susținătorii acestora, indiferent de culoarea politică. Liderul fracțiunii parlamentare PSRM mai notează că rațiunea și bunul simț trebuie să predomine, iar legea trebuie să stea în capul mesei.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă